Nieuws & Blog


“Nu voel ik dat ik echt verschil maak”

 

Effective Giving co-founder Robert Boogaard in een FD Persoonlijk feature over effectief geven via Jazi Foundation en de Effective Giving community.

 

“… Jazi Foundation besteedt jaarlijks inmiddels 150.000 euro. Een groot deel daarvan wordt besteed aan het bevorderen van effectieve filantropie, waaronder het initiatief EffectiveGiving.nl, een community van filantropen die samen leren om maximaal bij te dragen aan een betere wereld.”

Lees het hele artikel >>


Effective Giving Masterclass – 11 januari 2018

De Effective Giving Masterclass is een goede manier om kennis te maken met de essentie van effectief geven en de Effective Giving community.

 

Wil je kennismaken met de essentie van effectief geven en onze community? Kom dan naar onze Masterclass. In een kleine groep filantropen en decision-makers van vermogensfondsen gaan we oefenen met het Effective Giving gedachtengoed. 

De Masterclass van 30 november is inmiddels volgeboekt. De volgende Masterclass is op 11 januari. Lees meer en meld je aan >>

 


Waarom ons hoofd niet van effectief geven houdt

Wij mensen hebben baat bij het investeren in de eigen groep. Op de eerste plaats onze kinderen, dan familie en vrienden die voor die kinderen zullen zorgen wanneer we er niet (meer) zijn en ten slotte de rest van onze directe omgeving. Deze ‘kringen’ van voorkeur die we om ons als individu heen trekken zijn heel logisch, wanneer we bedenken dat ons voortplanten en onze vruchten beschermen het hoofddoel is van ons bestaan op aarde (als we de evolutietheorie volgen).

(meer…)