Effective Mini Masters: Speciale Editie 2018

/Effective Mini Masters: Speciale Editie 2018
Effective Mini Masters: Speciale Editie 20182018-04-17T17:27:53+00:00

Opmerking: Effective Giving organiseert één keer per jaar de ‘Effective Mini Masters’. Dit jaar op 17-18 mei. Tot onze spijt was een aantal zeer vooruitstrevende filantropen verhinderd op de data in kwestie. Daarom overwegen we bij uitzondering in november een speciale editie te organiseren.

 


Eén keer per jaar gaat een selecte groep van 12 vooraanstaande filantropen en impact investeerders samen op een intensieve reis tijdens de Effective Mini Masters. We leren met elkaar hoe we effectiever kunnen geven en/of impact investeren. We delen een passie voor het inzetten van onze unieke middelen om een maximale bijdrage te leveren aan een betere wereld.

 

 

Over Effective Giving

Effective Giving is een ‘peer group’ van vermogende individuen, die samen kennis ontwikkelen over impact-maximalisatie. Effective Giving heeft geen enkel commercieel belang: er is geen lidmaatschap, we verkopen geen services of advies. De organisatiekosten worden gedekt door een paar filantropen; ons enige gedeelde doel is zo veel mogelijk goed te doen.

De kennis over effectiviteits-maximalisatie is nog beperkt. Het doel van de jaarlijkse Mini Masters is om met een nieuwe groep vooruitstrevende filantropen en impact investeerders onze kennis telkens weer te verrijken, zodat we daar allemaal slimmer van kunnen worden. Daarom bieden we de Mini Masters kosteloos aan; we vragen alleen een bijdrage in de onkosten (€ 250 per deelnemer).

 


Het programma

De Effective Mini Masters bestaat uit een intensief tweedaags programma. De aanpak is zeer praktisch: aan de hand van case studies verkennen we principes en frameworks. Met deze principes en frameworks gaan we vervolgens aan de slag om onze unieke middelen in te zetten voor maximale impact. Het tweedaagse curriculum is flexibel, waarbij de behoeften van de groep leidend zijn. Er is voldoende tijd om de nieuwe kennis te verwerken en toe te passen op ieders situatie: welke consequenties hebben de inzichten, denkwijze en perspectieven voor jouw impact-strategie?

 

Dag 1: Donderdag – Verrijk je geest

 • Ieders ‘unieke middelen’
 • Effectief geven: principes en frameworks
 • Reflectie op & inzicht in jouw eigen case

Gezamenlijk diner en overnachting op Landgoed Noorderheide

Dag 2: Vrijdag – Aan het werk

 • Effectief geven toepassen: grote ‘kubussen’ bouwen
 • Sleutel I: impact optimaliseren met benchmarks
 • Sleutel II: kennis vergaren & misleidingen voorkomen
 • Jouw reis: vervolgstappen

 


Praktische informatie

 

De Mini Masters retreat vindt plaats op Landgoed Noorderheide, een prachtig 18-hectare groot privé-landgoed met 13 slaapkamers. Onze speciale dank gaat uit naar het Elise Mathilde Fonds en de familie Van Beuningen voor het kosteloos beschikbaar stellen van deze locatie, inclusief overnachting.

Effective Giving biedt het gehele Mini Masters-programma kosteloos aan. We vragen deelnemers alleen een bijdrage van €250 (+btw) om de kosten van de catering (ontbijt, lunches, koffiepauzes, diner, drankjes) en materialen te dekken.

 


Wat maakt de Effective Mini Masters anders?

Er zijn veel filantropische educatieprogramma’s en groepen die filantropisch advies geven. Hieronder zetten we uiteen wat Effective Giving anders doet:

 • Effective Giving is een kleine groep gedreven filantropen en impact investeerders die samen leren, geen advies- of andersoortige organisatie met een commercieel belang.
 • We komen samen om kennis op het gebied van effectief geven te ontwikkelen en zo onze individuele keuzes beter te onderbouwen.
 • Waarom is onze focus anders dan die van bestaande educatieprogramma’s of adviesclubs?
  – Omdat onze besluiten enorm relevant zijn voor onze impact, spenderen we relatief veel tijd aan het overdenken voordat we besluiten nemen;
  – Omdat optimalisatie van grantmaking en investeringsprocessen relatief weinig invloed heeft op impact-maximalisatie, besteden we minimale tijd aan efficiency;
  – Omdat optimalisatie van de effectiviteit van een grantee organisatie in de regel weinig additionele impact tot gevolg heeft, ligt de nadruk hier nagenoeg niet op; 
  – Omdat we geen enkel commercieel belang hebben, delen we alle inzichten en kennis kosteloos zodat iedereen er beter van kan worden.
 • We streven ernaar effectief geven genuanceerd te benaderen en tegelijkertijd praktisch te blijven: de principes en frameworks die we gebruiken moeten ons vooral helpen om betere besluiten te kunnen nemen en niet leiden tot ‘analyse verlamming’.
 • Onze aanpak is ‘thema-neutraal’: we hebben geen voorkeur voor welk specifiek probleem dan ook, maar ieder van ons baseert zich wel op rede en bewijsvoering bij onze overwegingen om bij te dragen aan een oplossing van bepaalde problemen.

 


Deelname

Deelname aan de Effective Mini Masters is alleen op uitnodiging. Mocht je interesse hebben in deelname of meer informatie willen over Effective Giving, neem dan contact op met:

Dr. Kellie Liket, Co-founder | kellie@effectivegiving.org | tel: 035 – 820 0502