Het team


“Effective Giving omringt me met mensen die net zo in het ‘goed doen’ staan als ikzelf. We delen de honger om het maximale te behalen, door kritisch te reflecteren op onze keuzes en ze door data te laten voeden.”

Kellie Liket

Kellie Liket | Mede-oprichter
Afgestudeerd aan de London School of Economics and Political Science met een master in Development Management. In 2014 rondde zij haar promotieonderzoek af aan de Erasmus Universiteit, waaraan zij nog steeds verbonden is als postdoctoral researcher op het gebied van social impact measurement. Sinds 2015 is zij filantropisch actief als oprichter van Giving for Impact. Eind 2016 heeft zij Effective Giving mede-opgericht.

 


 

“We owe it to those we can potentially help, and to ourselves, to take maximising our impact seriously”

Robert Boogaard
Robert Boogaard | Mede-oprichter

Ondernemer met 20 jaar ervaring in het opstarten en managen van bedrijven. Nu partner in een privaat investeringsfonds gericht op 100% sociale impact, oprichter van vermogensfonds Jazi Foundation, actief filantroop en gepassioneerd promotor van effectief geven.

 


 

“Wat mij zo aanspreekt in de mensen en de missie van Effective Giving is het totale gebrek aan onverschilligheid. Deze learning community denkt en handelt voorbij zelfopgelegde beperkingen en buiten gebaande paden. Enorm inspirerend!”

Communitymanager Effective Giving


Eva van der Meer | Communitymanager

Na een jarenlange loopbaan in de pensioensector en de lokale politiek studeerde Eva in 2014 af als Vertaler Engels aan ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen. Aansluitend is zij haar eigen tekst- en vertaalbureau gestart. Sinds 2017 maakt zij deel uit van het team van Effective Giving.

 


 

Ondersteund door:

 

“De wereld écht een stukje beter maken is moeilijk. Het gaat namelijk niet om jouw problemen maar om die van een ander. Dat vergt veel nadenken, uitproberen en weer nadenken. De tools om dat te doen en onderweg niet je motivatie te verliezen is waar Effective Giving voor mij voor staat.”

Jolijn van der PloegJolijn van der Ploeg
Jolijn studeerde sociologie en internationale relaties aan het University College in Maastricht en internationale migratie aan het University College Dublin. Sinds begin 2016 is zij als social impact researcher werkzaam bij het Impact Centre Erasmus van de Erasmus Universiteit. Hier doet ze onderzoek naar de impact van ontwikkelingshulp en ondersteunt ze Effective Giving in het opzetten van de Mini-Masters voor filantropen.

 


 

“Door de kritische discussies met mijn collega’s heb ik de kans gekregen om snel te groeien. Ik ben blij dat ik mijn tijd aan interessante, intellectuele uitdagingen kan besteden.”

Elias Kock

Elias Kock | Social impact onderzoek stagiair
Elias studeert International Business Administration aan de Rotterdam School of Management. Al sinds het begin van zijn studie is hij bezig met sociaal ondernemerschap, eerst als mede-oprichter van de social startup OrganoBike en later als bestuurslid van de social startup incubator Enactus EUR. Momenteel ondersteunt hij Effective Giving als stagiair. Hij ontwikkelt een ‘prioritisation framework’ voor filantropen, dat zij kunnen gebruiken om de meest effectieve grants te vinden.