Effective Enabler Masterclass: 11 april


 

De Effective Enabler Masterclass is een goede manier om kennis te maken met de Effective Approach – het gedachtegoed achter Effective Giving.

 

Voor een kleine groep cruciale enablers in het Nederlandse filantropieland organiseren we deze Effective Enabler Masterclass op 11 april. We gaan samen oefenen met de Effective Approach en passen deze vervolgens toe op Effective Giving. Ook gaan we uitgebreid in op jouw rol en impact als enabler en laten we zien hoe je deze kan vergroten.

 

Wat kun je verwachten?

Een persoonlijk programma dat de hersens doet kraken. We bespreken moreel uitdagende dilemma’s met elkaar om zo elkaar en onszelf, en hoe we denken, beter te leren kennen. In de opdrachten en discussies gebruiken we onze compassie, onze persoonlijke ervaringen, onze rationaliteit en ons verlangen (anderen te helpen om) maximaal bij te dragen aan een betere wereld. Het Effective gedachtegoed geeft je vervolgens handvatten waarmee je consistenter en met meer impact je missie als enabler kan realiseren.

Bij het werken met ambitieuze filantropen komt ook enorm veel psychologie om de hoek kijken. We besteden daarom ook aandacht aan hoe die psychologie momenteel, vaak onbewust, zo wordt ingezet dat de bijdrage van filantropen aan de wereld juist niet maximaal is. Vervolgens ontwikkelen we samen methodes die het tegenovergestelde doen: zoveel mogelijk filantropen op een koers zetten richting maximaal veel impact.

 

Waar ga je mee naar huis?

Een basisbegrip van de Effective manier van denken, met concrete voorbeelden van toepassingen op Geven. Ook krijg je beter zicht op hoe je zelf momenteel denkt, wat je nuttige aspecten vindt van het Effective gedachtegoed en waar er volgens jou nog verbetering mogelijk is. Effectiever zijn wordt naast het stellen van andere vragen en het omarmen van een bepaald denkproces voor een groot deel bepaald door je keuzes te baseren op meer, en betere, data. Je krijgt een goed idee van wat ‘betrouwbare’ data zijn en waar je die informatie kan vinden. Tot slot krijg je inzicht in de dynamiek tussen jou als enabler en de filantropen met wie je werkt en hoe je deze bewuster kan inzetten ter stimulatie van meer effectiviteit.

 


 

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 11 april 2018

Hoe laat: 9:30 tot 14:00 (inloop vanaf 9:00; lunch van 13:00 tot 14:00)

Waar: Amsterdam-Zuid (exacte locatie volgt nog)

 

Investering

Masterclass: €30

  • Inclusief maaltijden (coffee-break en lunch) en materialen.
  • Effective Giving heeft geen winstdoelstelling; dit bedrag dekt alleen de kosten van het programma

 

Interesse?

Deze masterclass is alleen op uitnodiging en beperkt tot 10 deelnemers. Hebben we jou niet uitgenodigd maar heb je wel interesse? Neem dan contact op met Eva van der Meer (tel: 035 820 0502 / community@effectivegiving.nl).